Pretty Moms Diary

Saturday, 27 September 2014

DILEMA TERLALU KURUS? SUKAR MENAMBAH BERAT BADAN

Kemunginan anda tergolong dalam individu yang mengalami situasi atau dilema seperti berikut:

  • Memiliki bentuk fizikal yang kurus, dan ingin kelihatan lebih 'berisi' sedikit.
  • Makan apa sahaja yang berada di depan mata, tetapi tetap kurus.
  • Makan empat atau lima kali sehari dan hidangannya berbeza-beza namun berat badan tidak pernah bertambah.
  • Terlalu kurus sehingga menyebabkan emosi terganggu gara-gara diejek.
  • Tercari-cari makanan tambahan yang membolehkan badan nampak lebih berisi.
  • Memiliki tubuh badan umpama seorang pelajar yang masih menuntut sekolah menengah.
  • Teman-teman mengusik dengan panggilan 'kering'.
  • Lebih buruk lagi, sendi sering terasa sakit kerana terlalu kurus.
  • Kurang selera untuk makan.
Jika anda rasa terganggu dengan situasi di atas, maka penyelesaiannya anda perlukan makanan tambahan atau supplemen. Mungkin sudah banyak produk yang telah dicuba tetapi memberikan hasil yang gagal. Apakata anda cuba SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE yang sememangnya telah diketahui ramai memang berkesan.

SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE terdiri MEAL SHAKES, VITA-LEA dan B COMPLEX. Meal Shakes merupakan makanan tambahan yang penuh dengan khasiat. Sesuai sangat kalau anda kurang selera makan sebab kandungannya sudah cukup membekalkan nutrisi lengkap harian. Terdiri daripada sayuran, buahan, soya, susu dan banyak lagi. Ia akan memberikan anda pelbagai jenis vitamin dan mineral yang diperlukan untuk pertumbuhan tubuh badan selain daripada meningkatkan selera makan anda.

Vita-Lea pula merupakan multivatamin dan mineral. Ada di antara mereka yang terlalu kurus adalah disebabkan kekurangan vitamin dalam tubuh badan. Maka, perlu sangat ambil multivitamin. Perbezaan pada Vita-Lea adalah merupakan multivitamin paling pantas di dunia untuk larut dalam air dan juga tubuh manusia dan kandungan mineral yang terdapat pada Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang lebih pantas.

B Complex akan membantu meningkatkan selera makan dan membantu pembesaran. Ia menggalakkan tumbesaran yang sihat dengan membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru. Perbezaan B Complex Shaklee, ia mengandungi kesemua 8 komponen vitamin iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12 serta mengandungi asid folik dan biotin sebagaimana yang disarankan oleh RDA di mana kesemuanya perlu di ambil pada masa yang sama untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Untuk maklumat lanjut mengenai pertanyaan produk / pembelian produk / keahlian Shaklee / menjana pendapatan 4-5 angka bersama Shaklee, boleh lah berhubung dengan saya.

Mama Putri
Shaklee Independent Distributor [ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405

Untuk pengetahuan anda, saya menyediakan perkhidmatan penghantaran ke SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI DARUSSALAM.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...