Pretty Moms Diary

Sunday, 30 November 2014

Shaklee Master Coordinator Celebration : Master Usharani A/P Arunasalam



Alhamdulillah, semalam saya berpeluang lagi menghadiri majlis Master Coordinator Celebration untuk kali kedua. Bagi anda yang tidak tahu apakah agenda di sebalik majlis yang diadakan, majlis Master Coordinator Celebration adalah sebuah majlis untuk meraikan kejayaan seorang SID yang berjaya mencapai pangkat tertinggi dalam Shaklee iaitu pangkat Master Coordinator

Majlis diadakan di Hotel Pan Pacific Sutera Harbour pada jam 2.00 tadi petang, 30 November 2014 dan master yang diraikan adalah Master Usharani A/P Arunasalam. kami dihidangi dengan persembahan tarian kebudayaan kaum India dan juga tarian warga Papar, Sabah selain mendengar perkongsian dari seorang Master terdahulu iaitu Master Gopal merangkap upline kepada Master Usharani.

Sungguh menarik mendengar perkongsian dari Master Gopal di mana beliau langsung tidak mengenali Master Usharani pada awalnya tetapi beliau bertindak untuk datang dan berjumpa dengan Master Usharani walau tanpa diundang. Mengapa beliau bersungguh untuk berjumpa Master Usharani? Bukan untuk membawanya berbisnes malah jauh sekali menceritakan mengenai bisnes Shaklee.

Anak Master Ushrani tengah sakit kronik broncolitis pada ketika itu dan hampir kehilangan anak tersayang. Pada hari itu beliau bertindak untuk membantunya dengan mencadangkan memberi vitamin-vitamin shaklee ke atas anaknya yang sakit. 

Memang sesuatu yang kurang menyenangkan pada mulanya buat Master Ushrani. Bayangkan datang ke rumah orang tanpa diundang dan mencadangkan tuan rumah untuk memberikan vitamin shaklee. Apa agaknya perasaan anda bila mengalami situasi demikian? Hehe..sedikit janggal rasanya bukan.

Tetapi, disebabkan oleh tindakan Master Gopal itulah yang menjadi punca pencetusnya permulaan kejayaan Master Usharani untuk menjadi seorang Master pada hari ini seperti mana yang dinyatakan dalam perkongsiannya semalam. Selepas kejadian itulah Master Usharani mencuba juga memberikan vitamin-vitamin shaklee yang dicadangkan oleh Master Gopal tersebut dan wow! 

Menurut Master Usharani, perubahan ketara berlaku ke atas anak kecilnya itu dan hari demi hari, anak tersayang semakin nampak pulih dan semakin sihat malah semakin gembira dan cergas bermain-main bersama dengan abang-abangnya. Sedangkan sebelum itu hanya terkulai layu dan lemah. 

Itulah titik permulaannya mengenali vitamin shaklee yang membuatkannya jatuh cinta dan mula berkongsi kebaikan dan efeknya kepada orang disekelilingnya dan itulah di antara rahsia kejayaannya hari ini. Ya....beliau hanya dengan mengamalkan sendiri vitamin shaklee, lalu menyebarkan dan berkongsi kesan dan efeknya kepada orang lain lebih-lebih lagi kepada mereka yang sangat-sangat memerlukannya untuk memperbaiki tahap kesihatan sedia ada.

Inilah di antara sebab mengapa saya suka untuk menghadiri majlis Master Celebration Cordinator yang dianjurkan oleh shaklee. Saya akan membawa downline-downline saya untuk mendengar rahsia-rahsia dan cerita-cerita di sebalik kejayaan seorang yang bergelar Master Coordinator. Mendengar cabaran-cabaran dan dugaan disebalik perjalanan mereka menuju ke Master. Sememngnya bukan mudah yang diharungi, tetapi sangat teruja didengari.

Apa lagi yang seronoknya kalau hadir majlis sebegini? Saya berpeluang untuk berkumpul dengan upline dan downline-downline saya serta dapat berjumpa dengan SID lain seluruh Sabah yang asalnya dari merata-rata tempat dan terdiri daripada pelbagai bangsa dan kaum, berpeluang mengenali Master-master yang hadir dan beramah mesra dengan kakitangan shaklee. Semuanya memberikan saya ruang untuk mengeratkan lagi silaturrahim dan menambah kenalan baru.

Ingin mengenali saya dengan lebih dekat dan mesra, saya Pengedar Shaklee Sabah khasnya Kota Kinabalu:

Mama Putri
Shaklee Independent Distributor 
[ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405


Gambar-gambar yang sempat di snap sekitar majlis Master Coordinator Celebration semalam:

Ucapan Presiden Shaklee Malaysia, Mr. Victor Lim

Master Usharani bersama Master-master yang hadir

Perkongsian dari Master jemputan, Master Gopal 

Saya bersama Mentor @ Master Aya Chalo serta downline-downline saya

Bersama downline saya yang sporting habis

Persembahan tarian India dari pelajar UMS

Master yang diraikan, Master Usharani

Persembahan nyanyian dari salah seorang leaders Master Usharani
Sekian, perkongsian saya hari ini. 






Friday, 28 November 2014

Kos Sara Hidup Meningkat - Cara Surirumah Bantu Suami Untuk Menambah Pendapatan.



Mengapa Duit Gaji Suami Tidak Mencukupi Untuk Menanggung Perbelanjaan Bulanan

  1. Minyak kereta = RM200 sebulan
  2. Pinjaman kereta = RM350 sebulan
  3. Sewa rumah = RM350 sebulan
  4. Bil letrik, air, astro, telefon = RM400 sebulan
  5. Belanja barangan dapur = RM300 sebulan
  6. Susu dan pampers (untuk seorang anak) = RM200 sebulan
  7. Belanja dan keperluan anak sekolah = RM150
  8. Belanja makan suami tengahari = RM200 sebulan
  9. Pinjaman peribadi = RM300 sebulan
Jumlah Perbelanjaan Sebulan = RM2450 (Anggaran kasar)

Berapa gaji suami? Dan berapa jumlah perbelanjaan bulanan anda sekeluarga? Belanja di atas belum termasuk belanja untuk kecemasan contohnya kereta buat hal, anak sakit kena bawa klinik. Nak bagi duit belanja untuk ibu bapa pun susah kan. 

Anda seorang isteri yang tidak berkerja, hanya seorang surirumah. Tentunya anda bersimpati dengan suami anda tetapi tidak tahu bagaimana caranya untuk bantu suami menambah pendapatan. Kalau nak berkerja, tiada pula yang menjaga anak-anak. Mungkin anda terfikir untuk berniaga. Ya...berniaga. Tapi tak tahu bagaimana nak berniaga?

Tak kira apa jua bentuk perniagaan yang halal, itulah cara terbaik untuk membantu menambah pendapatan keluarga pada zaman sekarang yang ekonomi semakin mencabar dan mengganas. Anda perlu buat sesuatu, kerana kos sara hidup semakin meningkat sedangkan gaji suami belum tentu akan meningkat.

Apakah Perniagaan Yang Terbaik Untuk Anda Yang Bergelar Surirumah?

Sudah namanya surirumah, anda perlu menguruskan anak-anak, menguruskan rumah, menyediakan makanan dan pakaian untuk suami dan anak, serta melayan karenah anak. Sudah pasti perniagaan yang sesuai adalah perniagaan dari rumah dan salah satunya adalah perniagaan secara online.

Ciri-ciri Perniagaan Online Yang Pastinya Anda Sangat Idam-idamkan

√ Tak perlu keluar modal untuk beli stok
√ Tak perlu simpan stok (tak cukup modal pun nak simpan stok)
√ Tak perlu nak urus bungkus membungkus order pelanggan
√ Tak perlu nak ke pejabat pos untuk hantar order cust (Pejabat pos pun jauh, kenderaan pun tiada)



ANDA HANYA PERLU BERNIAGA SECARA ONLINE SAMBIL MELAYAN ANAK DAN SUAMI 24 JAM DAN MENIKMATI BONUS TUNAI SETIAP BULAN

Saya ada caranya dan jika anda berminat saya akan membantu anda dan memastikan anda TAK PERLU memenuhi keempat-empat kriteria di atas. Nak tahu caranya, SEGERA HUBUNGI SAYA:

Mama Putri
Shaklee Independent Distributor 
[ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405







Resepi Paling Sedap Bancuh Collagen Powder Shaklee Yang Membuatkan Ia Lebih Berkesan Pada Saya

Pagi-pagi saya akan bancuh Collagen Powder terlebih dahulu sebelum isi perut sebab ia paling sesuai diminum ketika perut masih kosong, agar penyerapannya lebih efektif. Oleh itu, saya akan pastikan saya ambil Collagen sekurang-kurangnya 30 minit sebelum makan pagi. Kalau saya minum waktu malam, saya akan minum sebelum tidur. Jadi, apakah resepi paling sedap bancuh Collagen Powder?

Sebenarnya ia terpulang kepada setiap individu, bergantung kepada citarasa seseorang tu. sesetengah orang hanya minum begitu saja. Memandangkan saya terasa sedikit pelik dengan rasanya, maka saya bancuh ikut kesukaan saya. Tak pernah rasa Collagen Powder? Tak tahu macamana rasanya?

Saya beri gambaran sedikit ya. Jika di minum begitu sahaja, rasanya seperti air ikan/makanan laut. Ya...bagi mereka yang sudah biasa dengan bau-bauan ikan/makanan laut, jadi tiada masalah untuk minum. Mengapakah rasanya seperti itu? 

Memang rasanya akan seperti ikan/makanan laut sebab di antara kandungan utamanya adalah kolagen dari sisik ikan merah dan ekstrak kekerang. Apa? Ikan Merah? Ya, memang ikan merah tapi bukan ikan merah yang di pasaraya ya. Sisik ikan merah dari laut dalam yang kurangnya pencemaran dan kadar penyerapannya adalah lebih tinggi berbanding dengan kolagen haiwan. 

Mengapa saya memilih Collagen Powder Shaklee? Sudah tentu disebabkan oleh kualitinya. Anda mungkin tidak tahu bahawa Collagen Powder shaklee adalah rumusan kolagen yang paling unggul. Mengapa? Kerana Collagen Powder shaklee adalah sangat ringan di mana berat molekularnya adalah sangat rendah iaitu sekitar 1,000 dalton. Mengapa kita perlukan yang sangat ringan?

Kita perlukan kolagen yang sangat ringan agar ianya sangat mudah untuk diserap oleh tubuh dan dapat membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis pada kulit dengan lebih berkesan. Terdapat 5 lagi ramuan Collagen Powder. Saya akan ceritakan di perkongsian akan datang. jom kita berbalik kepada resepi paling sedap bancuh Collagen Powder.

Ini bancuhan cara saya untuk hilangkan terus rasa ikan/makanan laut tu dan terus bertukar menjadi minuman yang paling sedap. 



Anda hanya perlukan:

  • Jus Oren Marigold 100% Jus
  • Air Sejuk/ Suam
  • 1 Sachet Collagen Powder
Caranya sangat mudah:
  1. Bancuh 1 sachet Collagen Powder shaklee ke dalam air sejuk/suam dalam setengah gelas.
  2. Kacau hingga sebati (Eh, macam memasak pula ya hehe)
  3. Kemudian, baru campurkan jus oren Marigold 100% jus ke dalam bancuhan Collagen Powder tadi.
  4. Kacau dan kacau. Siap untuk diminum.

Berhati-hati memilih jus minuman atau jus buah. Pilihlah jus yang 100% jus sebab jika jus yang bukan 100% jus, kebanyakannya kandungan gulanya adalah lebih banyak berbanding jumlah jusnya. Anda boleh rujuk di bahagian label minuman tersebut iaitu pada ramuannya. Jadi, sebaiknya pilihlah yang 100% jus ya. Kalau setiap hari minum jus yang banyak gula nanti terlebih pula kandungan gula dalam darah, lain pula jadinya kan.

Itulah perkongsian saya minum kolagen hari ini. Resepi yang paling sedap bancuh Collagen Powder cara saya. Tapi apa yang penting adalah keberkesanannya. Nak tahu kesannya pada saya sehingga saya tak boleh tak simpan stok Collagen Powder di rumah? KLIK DI SINI

Jadi,bagaimana dengan kolagen yang anda minum sekarang? Anda tahu rahsia kandungannya atau tak pernah ambil tahu yang penting anda minum kolagen? 

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK UNTUK MEMILIH YANG TERBAIK DAN BERMUTU TINGGI BUKANNYA YANG ETRMURAH DI PASARAN. 



Untuk maklumat lanjut mengenai pertanyaan produk / pembelian produk / keahlian Shaklee / menjana pendapatan 4-5 angka bersama Shaklee, boleh lah berhubung dengan saya.


Mama Putri
Shaklee Independent Distributor 
[ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405


Untuk pengetahuan anda, saya menyediakan perkhidmatan penghantaran ke SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI DARUSSALAM.


Wednesday, 26 November 2014

Ketahui Punca Dan Rawatan Mati Pucuk

             

Definisi: Ketidakupayaan dalam memperolehi dan mengekalkan ketegangan yang cukup lama untuk mencapai kepuasan hubungan seks.
Kajian epidemologi di Malaysia (1997/98) menunjukkan 1.7 juta lelaki berumur 40 tahun ke atas mengalami masalah mati pucuk.

Sebab-sebab mati pucuk:

  • Masalah perubatan seperti diabetes dan tekanan darah tinggi yang boleh menyempitkan saluran darah (arteriosclerosis)
  • Penyakit mental seperti kemurungan dan kebimbangan
  • Kecederaan pada otak dan saraf tunjang
  • Masalah hormon seperti kekurangan paras testosterone yang rendah
  • Kegagalan hati dan buah pinggang
  • Penyakit Parkinson
  • Angin ahmar
  • Komplikasi pembedahan kelenjar prostat atau pundi kencing (jarang berlaku)
  • Kesan sampingan ubat-ubatan
Mati pucuk juga berkaitan dengan tabiat merokok, minum alkohol, stres, kegemukan (obesiti) dan kurang aktiviti fizikal.

Simptom

  • Ketidakupayaan untuk memperolehi dan mengekalkan ketegangan
  • Ketegangan tidak mencukupi untuk penetrasi dalam hubungan seks
  • Ketidakupayaan dalam mengekalkan ketegangan selepas penetrasi untuk mencapai kepuasan hubungan seks 

Komplikasi

  • Kemurungan
  • Kebimbangan semasa hubungan
  • Masalah perkahwinan
  • Rasa rendah diri
  • Kualiti hidup rendah / kurang



Rawatan Bukan Ubat

  • Mengamalkan cara hidup sihat boleh membantu sesetengah lelaki dalam masalah ini seperti:
    1. Berhenti Merokok
    2. Mengurangkan berat badan yang berlebihan
    3. Meningkatkan aktiviti fizikal
    4. Masalah mati pucuk akan bertambah baik jika penyakit diabetes atau tekanan darah tinggi terkawal.
    5. Pengurusan stres


Rawatan Ubat-ubatan

Ubat-ubatan boleh didapati untuk mengubati mati pucuk dalam bentuk pil dan suntikan. Dalam keadaan di mana ubat tidak berkesan atau tidak boleh digunakan, alat vakum khas dan pembedahan implan mungkin berguna. (Anda perlu mendapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan kaedah-kaedah rawatan tersebut)


Pencegahan

  • Berhenti Merokok dan pengambilan alkohol
  • Pengawalan penyakit darah tinggi dan diabetes secara optima
  • Cara hidup yang sihat

Rehabilitasi

  • Pengendalian stres

Sumber: MyHealth



Tuesday, 25 November 2014

Peranan Vitamin Lelaki Dalam Memelihara Khazanah Lelaki Termasuk Elak Risiko Mati Pucuk


Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi. Golongan lelaki juga jarang yang mengambil tahu mengenai pengambilan vitamin lelaki.



Mereka tidak menyedari bahawa ada diantara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti;
  • Mati pucuk
  • Pembesaran prostat
  • Kelesuan
  • Kurang tenaga dan stamina

Shaklee dengan prihatinnya menyediakan vitamin lelaki untuk mereka amalkan bagi membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki dan demi memelihara khazanah seorang lelaki. Diantara KEBAIKAN set vitamin lelaki ini:

1. Memelihara kesihatan prostat
2. Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
3. Memelihara jantung yang sihat
4. Membantu mengekalkan tekanan darah normal
5. Mengawal tahap kolesterol yang sihat


SET VITAMIN LELAKI


APAKAH PERANAN VITAMIN TERSEBUT DALAM MEMELIHARA KHAZANAH LELAKI?


 Vita-E Complex 

Mampu meningkatkan kiraan sperma
Mampu meningkatkan kelestarian seksual 
 Meningkatkan kualiti air mani


 Zinc Complex 

Melindungi kesihatan prostat
Mengurangkan pembengkakan prostat
Memperbaiki kemampuan seks lelaki
Meningkatkan kiraan sperma
Penting untuk keupayaan seks yang bertenaga


 Omega Guard 

Mencegah kanser prostat
Mencegah penyakit saluran darah dan strok
Memelihara fungsi sendi
Mengelak risiko serangan jantung

MASALAHNYA ORANG LELAKI TAK SUKA MAKAN VITAMIN, 

BETUL TAK?


JOM, IKUTI KISAH SI SUAMI YANG LIAT NAK MAKAN VITAMIN TETAPI AKHIRNYA AKUR GARA-GARA HAMPIR LUMPUH....


Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.

Untuk maklumat lanjut mengenai pertanyaan produk / pembelian produk / keahlian Shaklee / menjana pendapatan 4-5 angka bersama Shaklee, boleh lah berhubung dengan saya.

Mama Putri
Shaklee Independent Distributor
[ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405

Untuk pengetahuan anda, saya menyediakan perkhidmatan penghantaran ke SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI DARUSSALAM.

Putri Bongsu - Baby Danisha, Baby Shaklee Ku






My Baby Shaklee - Dayangku Putri Danisha. 


Lahirnya cantik pada tarikh 7.7.2014 dengan berat 2.92kg. Rambutnya lebat sekali sejak lahir lagi sehingga semua yang melihatnya pasti akan menegurnya dan rambutnya pacak berdiri hehe.

Cara Terbaik Kuruskan Badan Selepas Bersalin - Elak Tragedi Baju Kerja Tidak Muat



Ramai yang beranggapan tidak boleh kuruskan badan selepas bersalin iaitu masih dalam tempoh pantang. Sebenarnya mereka silap, dalam tempoh tersebut adalah paling mudah untuk kuruskan badan selepas bersalin tetapi perlu tahu caranya agar tidak menjejaskan keperluan nutrisi untuk si bayi comel anda. Bagaimana agaknya caranya?

Bagaimanakah cara yang sesuai untuk kuruskan badan selepas bersalin?


Diet yang berkhasiat

  • Jangan tinggal sarapan pagi. Sarapan pagi penting untuk membekalkan tenaga seharian. Tidak perlu makan makanan yang berat.
  • Lebihkan hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari
  • Banyakkan makanan berserat tinggi seperti oat, bijirin dan biji-bijian dalam diet 
  • Pastikan hidangan makanan anda mengandungi makanan berkanji seperti roti berbijirin dan nasi 
  • Elakkan makanan bergoreng, makanan segera, konfeksi, kek dan minuman bergas, yang mana mempunyai kandungan lemak dan gula yang tinggi
  • Kawal saiz hidangan makanan yang diambil, tidak perlu ambil hidangan dengan kuantiti yang banyak.

Kerapkan penyusuan bayi

  • Mungkin anda tidak tahu bahawa setiap kali menyusukan badan, anda akan membakar lemak. Penyusuan membantu membakar lemak yang terkumpul semasa kehamilan dan digunakan untuk menghasilkan susu. Seorang ibu yang menyusui membakar lebih banyak kalori daripada yang tidak menyusui. Ini bermakna wanita-wanita yang menyusui bayi boleh kuruskan badan selepas bersalin, hanya kerana penggunaan tenaga yang diperlukan untuk menghasilkan susu. 

Amalkan berbengkung

  • Bengkung boleh mengempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan faraj yang telah regang dan longgar
  • Membantu membentuk badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal.
  • Megetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan
  • Dipercayai dapat membantu memecahkan lemak dan selulit
  • Membantu menngelak dari makan berlebihan

Mengamalkan set berpantang shaklee

  • Mengamalkan set berpantang shaklee bukan sahaja mampu mempercepatkan proses pemulihan malah dapat membantu untuk kuruskan badan selepas bersalin. 
  • Set berpantang shaklee dilengkapi dengan vitamin-vitamin yang akan membekalkan nutrisi berkhasiat sekaligus membekalkan tenaga agar lebih cergas dan tidak lesu dan letih. Apabila kita kekurangan nutrisi dalam badan, badan akan rasa cepat letih dan lesu, dan bila keadaan ini berlaku membuatkan rasa ingin makan yang berlebihan.


Mengamalkan set kurus shaklee khas untuk ibu menyusu

  • Set kurus shaklee terdiri daripada ESP, Alfalfa Complex dan Lecithin.
  • Gabungan ketiga-tiga vitamin ini bukan sahaja untuk kurus malah berperanan sebagai 'milk booster'.
  • Set kurus shaklee juga membantu memperbanyakkan air susu. Apabila air susu yang banyak diberikan kepada si bayi dengan kerap, maka lebih banyaklah proses pembakaran lemak setiap kali anda menyusukan bayi. 
SET KURUS UNTUK IBU MENYUSU

LECITHIN

======

- Membantu membakar dan memecahkan lemak
- Elak berlaku risiko 'clog duct'
- Membantu melembutkan najis



ALFALFA COMPLEX

============
- Milk Booster
- Membuang lemak dan toksin
- Melancarkan penghadaman dan pencernaan
- Elak keputihan
- Menganjalkan payudara
- Merapatkan Miss V



ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)

====================
- Membekal ekstra tenaga dan berpanjangan
- Milk Booster
- Membantu memekatkan air susu badan
- Mampu menahan rasa lapar
- Kulit bertambah halus, cerah, cantik dan gebu
- Menegangkan payudara
- Mengurangkan scretch mark
- Mengurangkan pigmentasi
- Membina dan memulihkan tisu badan


Bagaimana? Istimewa atau tidak set kurus shaklee untuk ibu yang menyusu? Hebat kan...bukan sahaja bantu kuruskan badan selepas bersalin, malah bertambah sihat bertenaga dan semakin cantik berseri-seri. JANGAN BIARKAN BAJU KERJA ANDA TIDAK MUAT UNTUK DIPAKAI TAU.




Jom layan testimoni ibu-ibu yang sudah kuruskan badan selepas bersalin hanya dengat vitamin-vitamin shaklee...






Untuk maklumat lanjut mengenai pertanyaan produk / pembelian produk / keahlian Shaklee / menjana pendapatan 4-5 angka bersama Shaklee, boleh lah berhubung dengan saya.



Mama Putri
Shaklee Independent Distributor 
[ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405


Untuk pengetahuan anda, saya menyediakan perkhidmatan penghantaran ke SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI DARUSSALAM.


Sunday, 23 November 2014

Pengedar Shaklee COD Area Kota Kinabalu, Sabah Dan Penghantaran Ke Seluruh Malaysia, Singapore Dan Brunei

Buat yang tidak mengenali saya, jom berkenalan dengan saya. 

Saya di kenali sebagai Mama Putri, ibu kepada tiga orang putri-putri kecil yang sangat comel dan sangat aktif. Saya mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor sejak June 2013 sebagai pengguna dan akhirnya menjadi pengguna tegar dan akhirnya terjebak ke dunia bisnes shaklee dengan hanya berkongsi kebaikan dan keistimewaan shaklee.

Saya pengedar shaklee COD area Kota Kinabalu, Donggongon, Penampang, Putatan, Kolombong dan area yang berhampiran dengannya. Memandangkan kampung halaman saya adalah di Pulau Labuan, anak jati Labuan, oleh itu saya juga menyediakan stok saya di Labuan iaitu di Kg. Batu Arang Satu.

Saya juga menyediakan perkhidmatan COD kepada warga negara Brunei memandangkan ibu saya seorang warganegara Brunei dan sering berulang alik ke sana termasuklah kawasan Temburong. Kepada anda warga Brunei, anda juga boleh memilih untuk penghantaran menggunakan perkhidmatan pos jika mahu. Juga membuat penghantaran ke seluruh Malaysia dan Singapore.

Saya mula mengenali shaklee melalui percubaan memberikan Meal Shakes kepada anak pertama saya yang sering sakit semasa di nursery. Hasil percubaan pertama saya telah membuahkan hasil yang memberangsangkan. Percubaan seterusnya ke atas set kurus shaklee juga memberikan kesan dan perubahan yang positif dan akhirnya membuatkan saya jatuh cinta dengan shaklee.

Saya mula berkongsi kebaikan dan keistimewaan shaklee kepada keluarga dan orang di sekeliling saya. Seorang demi seorang mencuba dan bertindak menjadi ahli shaklee. Maka dengan itu, bermulalah dunia shaklee saya sebagai seorang pengguna tegar dan juga seorang ahli bisnes shaklee.

Menjadi tanggungjawab saya untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada mereka yang menjadi pelanggan-pelanggan tetap saya dan juga mereka yang menjadi ahli shaklee di bawah naungan saya tidak kira sama ada mereka menjadi ahli hanya untuk makan sendiri atau pun untuk mengambil peluang untuk menjalankan bisnes shaklee.

dengan itu, jika anda berada di kawasan sekitar Kota Kinabalu dan inginkan perkhidmatan COD, bolehlah berhubung terus dengan saya.










Untuk maklumat lanjut mengenai pertanyaan produk / pembelian produk / keahlian Shaklee / menjana pendapatan 4-5 angka bersama Shaklee, boleh lah berhubung dengan saya.


Mama Putri
Shaklee Independent Distributor 
[ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405


Untuk pengetahuan anda, saya menyediakan perkhidmatan penghantaran ke SELURUH MALAYSIA dan BRUNEI DARUSSALAM.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...