Pretty Moms Diary

Friday, 28 November 2014

Kos Sara Hidup Meningkat - Cara Surirumah Bantu Suami Untuk Menambah Pendapatan.Mengapa Duit Gaji Suami Tidak Mencukupi Untuk Menanggung Perbelanjaan Bulanan

  1. Minyak kereta = RM200 sebulan
  2. Pinjaman kereta = RM350 sebulan
  3. Sewa rumah = RM350 sebulan
  4. Bil letrik, air, astro, telefon = RM400 sebulan
  5. Belanja barangan dapur = RM300 sebulan
  6. Susu dan pampers (untuk seorang anak) = RM200 sebulan
  7. Belanja dan keperluan anak sekolah = RM150
  8. Belanja makan suami tengahari = RM200 sebulan
  9. Pinjaman peribadi = RM300 sebulan
Jumlah Perbelanjaan Sebulan = RM2450 (Anggaran kasar)

Berapa gaji suami? Dan berapa jumlah perbelanjaan bulanan anda sekeluarga? Belanja di atas belum termasuk belanja untuk kecemasan contohnya kereta buat hal, anak sakit kena bawa klinik. Nak bagi duit belanja untuk ibu bapa pun susah kan. 

Anda seorang isteri yang tidak berkerja, hanya seorang surirumah. Tentunya anda bersimpati dengan suami anda tetapi tidak tahu bagaimana caranya untuk bantu suami menambah pendapatan. Kalau nak berkerja, tiada pula yang menjaga anak-anak. Mungkin anda terfikir untuk berniaga. Ya...berniaga. Tapi tak tahu bagaimana nak berniaga?

Tak kira apa jua bentuk perniagaan yang halal, itulah cara terbaik untuk membantu menambah pendapatan keluarga pada zaman sekarang yang ekonomi semakin mencabar dan mengganas. Anda perlu buat sesuatu, kerana kos sara hidup semakin meningkat sedangkan gaji suami belum tentu akan meningkat.

Apakah Perniagaan Yang Terbaik Untuk Anda Yang Bergelar Surirumah?

Sudah namanya surirumah, anda perlu menguruskan anak-anak, menguruskan rumah, menyediakan makanan dan pakaian untuk suami dan anak, serta melayan karenah anak. Sudah pasti perniagaan yang sesuai adalah perniagaan dari rumah dan salah satunya adalah perniagaan secara online.

Ciri-ciri Perniagaan Online Yang Pastinya Anda Sangat Idam-idamkan

√ Tak perlu keluar modal untuk beli stok
√ Tak perlu simpan stok (tak cukup modal pun nak simpan stok)
√ Tak perlu nak urus bungkus membungkus order pelanggan
√ Tak perlu nak ke pejabat pos untuk hantar order cust (Pejabat pos pun jauh, kenderaan pun tiada)ANDA HANYA PERLU BERNIAGA SECARA ONLINE SAMBIL MELAYAN ANAK DAN SUAMI 24 JAM DAN MENIKMATI BONUS TUNAI SETIAP BULAN

Saya ada caranya dan jika anda berminat saya akan membantu anda dan memastikan anda TAK PERLU memenuhi keempat-empat kriteria di atas. Nak tahu caranya, SEGERA HUBUNGI SAYA:

Mama Putri
Shaklee Independent Distributor 
[ ID 892829 ]
Email: mamaputrivitamin@gmail.com
Fb: Irs Shashamom
Whatsapp / SMS 016-831 5405No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...